Paasgeel

Paasgeel

Pasen valt vroeg dit jaar. En dat komt mooi uit, want er bloeien in het voorjaar opvallend veel bollen en struiken met gele bloemen, waardoor we helemaal in de stemming komen.

Bollen, knollen en wortelstokken
De meest bekende voorjaarsbollen die geel kleuren zijn natuurlijk narcissen, tulpen en krokusjes. Maar ga ook eens op zoek naar de gele anemoon, een fijne bodembedekker die graag in vochtige grond en op een schaduwrijk plekje staat. Ook knolletjes als winterakonieten en speenkruid zijn vroegbloeiende bodembedekkers die van een vochtige en schaduwrijke omgeving houden.

Struiken
In ons tuincentrum hebben we een groot aanbod voorjaarsbloeiende struiken. Zoals:

  • De schijnhazelaar (Corylopsis pauciflora), de toverhazelaar (Hamamelis) en de kronkelhazelaar (Corylus), met sierlijk kronkelende takken met gele bloempjes op het kale hout.
  • De gele kornoelje (Cornus mas), eigenlijk een kleine boom (tot 5 meter hoog), met honderden gele ‘boeketjes’ aan de takken.
  • De Forsythia of het Chinese klokje, verkrijgbaar in allerlei maten.
  • Ook de verschillende soorten en cultivars mahoniestruiken bloeien bijna allemaal geel met toeven bloemen van wel 20 centimeter lang. Bovendien zijn ze wintergroen en geuren ze sterk en kruidig.
  • Nog vrij onbekend is de staartaar (Stachyurus praecox), een prachtige, tot 2 meter hoge heester die in maart-april op de nog kale takken bloeit met gele klokjes in talloze 5 tot 8 centimeter lange trosjes. Deze struik houdt van zure grond.

Het fijne van deze geelbloeiende bollen en struiken is dat de bloemen en takken ervan de paasdagen ook binnenshuis, in een mooie vaas, enorm opfleuren. Al dan niet met vrolijke paasdecoraties eraan, die nu natuurlijk ook volop in ons tuincentrum voorradig zijn.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...

Verlang je ook zo naar de lente? Kom dan langs in ons tuincentrum om de fijnste vroege voorjaarsbloeiers te scoren!

Lees meer...