Gereedschap

Goed gereedschap voor het onderhouden van uw tuin is een absolute vereiste. Niet alleen voor de aanleg maar ook voor het onderhoud van uw tuin. Of er nu een pergola gebouwd wordt, een schutting gezet wordt of een vijver gegraven: wij hebben alles in huis. Ook hebben wij een ruime keuze in tuingereedschap zoals schoffels, snoeischaren en grasmaaiers van diverse merken en dus verschillende prijsklasses. 

Tuingereedschap - Sels Evergreen

Of je nu een professioneel tuinier bent of een beginneling, iedereen met een tuin of balkon heeft het juiste tuingereedschap nodig. Wel of geen groene vingers, niemand houdt van oud, fout of slecht tuingereedschap. Een tuinhuis, schuur of kast gevuld met gebruiksvriendelijk en effectief tuingerief is geen overbodige luxe. In ons tuincentrum in Oud-Turnhout gaat kwaliteit boven kwantiteit en ben je aan het juiste adres wat betreft tuingereedschap kopen. Met de efficiënte producten in ons assortiment verander je de voorheen vervelende tuintaken naar een activiteit om naar uit te kijken. Zo ben je in een mum van tijd klaar en houd je tijd over om van je eigen creaties te genieten. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? We nemen je mee in de wereld van goed tuingereedschap. 

Goed tuingereedschap

Maak je geen zorgen! Goed tuingereedschap staat niet gelijk aan duur gereedschap. Wij bieden goed gereedschap voor elke soort tuinliefhebber naar elk budget. Wij letten vooral op of gereedschap ergonomisch is en past bij de uit te voeren tuinklus. Dit geldt zowel voor elektrisch gereedschap als voor handgereedschap. Goed gereedschap is nu eenmaal het halve werk. 

Soorten tuingereedschap

Bij ons vind je onder andere de volgende soorten tuingereedschap: 

 • harken
 • bezem
 • schoffel
 • schop
 • schep
 • tuinhandschoenen
 • grasmaaier

Tuingereedschap opbergen

Eer je beschikt over je correcte spullen, heb je een plek nodig om deze op te bergen. Buiten onder de blote sterrenhemel, raden wij ten zeerst af. Al die koude regenbuien, sneeuw en andere weerselementen vormen een aanslag op al je gereedschap. Laat daar geen twijfel over bestaan. Berg je tuingereedschap dus op een droge plek op. Bijvoorbeeld in een tuinhuis, schuur of kast.

Tuingereedschap - Sels Evergreen

Voordelen van tuingereedschap opbergen in een tuinhuis, schuur of kast

 • Je gereedschap is beschermd tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Je hebt je gereedschap dicht bij de hand.
 • Hang zwaar gereedschap op aan een haak zodat je niet hoeft te bukken. Zo voorkom je vroegtijdige rug- en knieklachten.  

Top 5 tuingereedschap 

Je tuin onderhouden doe je met deze vijf onmisbare tools! Voor meer tuintips bekijk onze tuintips pagina. 

 1. Snoeischaar
  Een snoeischaar is een handig gereedschap voor het snoeien van planten en struiken. Voor het snoeien van dikke takken of grote hoeveelheden takken hebben we ook elektrische snoeischaren. Dit bespaart tijd en energie. Een elektrische snoeischaar is niet voor alle soorten snoeiklussen geschikt. Lavendel en hortensia snoeien doe je beter met handgereedschap. 
 2. Hark 
  Met een hark verwijder je gemakkelijk bladeren, onkruid of takjes vanhet gazon. Onmisbaar tijdens de herfst!
 3. Bezem
  Veeg de tuin of het balkon schoon met een bezem. Wij hebben bezems met een houten steel of een kunststof steel. Ook een stoffer en blik is onmisbaar. Wij hebben speciale uitvoeringen die je enkel in de tuin gebruikt. 
 4. Tuinhandschoenen
  Bescherm je handen tegen doorns en houd ze schoon tijdens je tuinwerkzaamheden zoals snoeien en planten.
 5. Grasmaaier
  Met een grasmaaier wiek je je grastapijt snel en gelijkmatig kort. Vraag naar de mogelijkheden bij ons in het tuincentrum.

Tuingereedschap - Sels Evergreen

Tuingereedschap kopen in Oud-Turnhout 

Natuurlijk houdt het niet op bij deze top 5. Wij hebben nog veel meer ander nuttig gereedschap om elke tuiniersklus te klaren. Kom langs in ons tuincentrum in Oud-Turnhout om onze wijde selectie aan kwalitatief gereedschap te bekijken. Wij zijn elke dag geopend, uitgezonderd maandag. Ons professioneel en doorgewinterd team van personeel beantwoordt al je vragen met plezier. Zo ben je ervan verzekerd dat je naar huis keert met gereedschap dat voldoet aan al jouw eisen en past bij de uit te voeren taak. Tot snel bij Sels Evergreen!

Bekijk openingstijden