Tuincentrum vol cadeaus voor de feestdagen

De laatste tijd berichtten we al over wat je in ons tuincentrum in Oud-Turnhout kunt vinden om het binnen en buiten voor de komende feestdagen in december zo gezellig mogelijk te maken. Daarbij zitten heel veel planten, accessoires en kerstdecoraties voor binnen en buiten waar je ook een ander een plezier mee kunt doen. Hierbij nog 5 handige categorieën met cadeau-ideeën, voor als je toch al naar ons toekomt voor je eigen plantenaankopen, kerstboom en kerstdecoraties. Leuk voor jong en oud, en voor het budget van elke Sinterklaas en elke Kerstman.

1 Stralend en/of geurig

Zowel binnen als buiten zorgen kaarsen en lichtjes voor veel sfeer. Denk voor binnen aan geurkaarsen met glitters of in mooie, warme kleuren. Ook geurstokjes zorgen voor een prettige, ontspannen sfeer in huis. Er zijn grappige houders voor waxinelichtjes, bijvoorbeeld in de vorm van een huisje, en mooie waterschalen waarin je drijfkaarsjes kunt doen. Voor een extra feestelijk effect kun je nog wat glittersterretjes op het water in de schaal strooien. Of bouw een heel dorp van kersthuisjes met geïntegreerde verlichting.

In huis is overal wel plek voor een klein en buigbaar lichtsnoertje, of het nu in een schaal met kerstballen of rond een kamerplant is. Veel van deze producten vind je nu op de kerstshow in ons tuincentrum.
Voor buiten kun je denken aan (Zweedse) fakkels, een vuurkorf of een regen- en windbestendige lantaarn met een robuuste kaars erin. Maar natuurlijk ook aan lichtsnoeren, -gordijnen en -netten.

2 Groene sfeermakers

In december mag een kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Maar dat geldt eigenlijk ook voor kerstkransen, guirlandes, mistletoe of maretak, kerstrozen, kerststerren en amarylissen. Of je nu zelf een kerststukje met oase en een kaars erin voor op tafel maakt, extra dennengroen en dennenappels inslaat voor wat extra groen en geur in de open haard of op de schouw, amaryllisen met bol en al in een glazen vaas of decoratieve plantenpot zet. Een bos amaryllisen en eucalyptus in een hoge, stevige vaas, eventueel met een kralensnoer, lichtsnoer of lint ertussendoor of eromheen gedrapeerd, geeft ook al instant kerstsfeer.

3 Verwennerijen voor huis- en tuindieren

Tuiniers zijn doorgaans dierenliefhebbers, of het nu om vissen, honden, katten of vogels gaat. In ons tuincentrum vind je tal van leuke speeltjes, soorten voer en verblijfplaatsen, van een mooie honden- of kattenmand tot nestkasten voor vogels en vleermuizen, van egelhuisjes en egelvoer tot insectenhotels. En natuurlijk heel veel vetbollen, soorten pindakaas, pindaslingers en zelfs decoratieve figuren opgebouwd uit verschillende soorten voer om tuinvogels de winter door te helpen en naar de tuin te lokken (en daar zelf veel plezier aan te beleven!). Net zoals vogelvoerschalen, vorstbestendige drink- en badderschalen, design vogelvoersilo's en traditionele houten voederhuisjes.

4 Goed gevulde, fleurige tuinpotten en -bakken

Iedereen die de komende donkere dagen meer groen en kleur in de tuin, op het terras of het balkon wil zal blij zijn met een mooie pot of bak met wintergroene planten, zoals klimop, miniconifeer, hulst, Leucothoe of het zilverstruikje. Deze kun je combineren met bloeiende kerstroos, winterviolen, winterheide, skimmia of besstruikjes, zoals bergthee en parelbes. Kijk ook eens bij de design buitenpotten met geïntegreerde verlichting.

5 Voor vroege ontkiemers

Vooral voor kinderen die houden van tuinieren en planten, en/of van lekker en gezond eten, is een kweeksetje, kweekbakje of kweekkasje een aanrader. Dan kunnen ze in de vensterbank midden in de winter allerlei kiem- of spruitgroenten zaaien, zoals tuinkers, mosterdkers, alfalfa en taugé. Die kunnen ze in een mum van tijd oogsten en er hun boterham of maaltijd mee garneren. Jonge natuurliefhebbers zijn overigens vast ook heel blij met hun eigen vogel- of voederhuisje, dat ze eventueel nog zelf kunnen 'pimpen' of 'customizen' met milieuvriendelijke verf of watervaste stiften.

Alle medewerkers van ons tuincentrum in Oud-Turnhout wensen iedereen alvast heel fijne, groene, fleurige en sfeervolle feestdagen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...

Ga op een niet al te hete dag, of vroeg in de ochtend of op een zwoele zomeravond aan de slag met deze zomerse tuin- en balkonklusjes voor de maand juli.

Lees meer...