Top 5 siergrassen die je nu kunt planten

Top 5 siergrassen die je nu kunt planten

Wist je dat het najaar een prima tijd is om te planten? De zon laat zich nog regelmatig zien en de grond is nog warm en (doorgaans) vochtig genoeg. Perfecte omstandigheden om siergrassen te planten! Let wel op wanneer het voor langere tijd droog is. Dan is het extra belangrijk om je nieuwe planten, siergrassen, struiken en bomen goed van water te voorzien. Doe je dit goed? Dan hebben jouw nieuwe planten nog genoeg tijd om voor de winter te wortelen zodat ze in het voorjaar sneller uitlopen. Dus sla nu je slag in ons tuincentrum voor de mooiste siergrassen in Oud-Turnhout. Wij lichten onze 5 favoriete siergrassen van het moment voor je uit.

5 siergrassen om te planten in de herfst

  1. Blauw schapengras (Festuca glauca); klein, maar fijn en dus ook geschikt voor in een pot. Het gras vormt een stevige, compacte pol sprieten van zo’n veertig centimeter hoog die ook in de winter grijsblauw blijven. Wil graag een zonnige plek, maar verdraagt ook wel wat schaduw.
     
  2. Prachtriet (Miscanthus sinensis); een echte blikvanger die wel twee meter hoog kan worden, met sierlijk groen-wit gestreept blad dat in een boog naar beneden hangt. Bloeit in het najaar met witte of roze pluimen. Staat graag op een zonnige plek, maar kan ook een beetje schaduw hebben.
     
  3. Japans bloedgras (Imperata cylindrica ‘Red Baron’ of ‘Rubra’); krijgt zestig tot tachtig centimeter hoge bloedrode stelen. Ook deze plant staat graag op een zonnige plek, maar halfschaduw kan ook. Bescherm het gras wel tegen strenge vorst.
     
  4. Lampenpoetsersgras (Pennisetum); hiervan zijn tal van soorten, maar ze krijgen allemaal van die vrolijke ragebollen. Plant ze op een zonnige plek en bescherm ze in een strenge winter tegen vorst.
     
  5. Hakonechloa; de naam is bijna niet uit te spreken, maar dit siergras, dat ook wel Japans bosgras wordt genoemd, is absoluut de moeite waard vanwege het geelbonte blad dat in de herfst oranje kleurt. Het blijft vrij laag (zo’n dertig tot veertig centimeter hoog) en kan dus ook prima in pot. Plant het Japanse bosgras in de halfschaduw, aan de voet van een struik of boom, of in een pot op een plek in halfschaduw.

Koop siergrassen in Oud-Turnhout

Wil je ook zulke prachtige, natuurlijke siergrassen in jouw tuin? Misschien ken je de grassen wel van de internationaal bekende ontwerper Piet Oudolf? Of je nu een grote tuin of een smal balkon hebt, siergrassen kunnen altijd! Plant nu siergrassen in je tuin of in potten op het terras of balkon, want ze zijn vaak in de herfst op hun mooist. Kom er een paar uitkiezen in ons tuincentrum in Oud-Turnhout en kijk meteen bij ons ruime aanbod voorjaarsbollen die je in de herfst plant om er volgend voorjaar optimaal van te kunnen genieten.

Meer weten over waarom de herfst de perfecte tijd is om te planten? Of heb je misschien al gehoord van Het Vergeten Tuinseizoen? Houd onze website in de gaten, wij vertellen je er later graag meer over! Onze blogpagina bevat allerlei leuke, leerzame en handige seizoenstips!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...

Verlang je ook zo naar de lente? Kom dan langs in ons tuincentrum om de fijnste vroege voorjaarsbloeiers te scoren!

Lees meer...

De eerste bijen ontwaken nu, net als de eerste gezellig dikke hommels. En ze hebben honger. Je doet ze dan ook een groot plezier met deze bijenplanten.

Lees meer...