Trendalert: de mini kerstboom

Trendalert: de mini kerstboom

Heeft u de kerstboom al staan? Misschien gaat u dit jaar wel voor een alternatief, zoals een houten kerstboom, een kant-en-klare kunstkerstboom met verlichting of een eigentijdse LED kerstboom. In dit blogartikel willen we u graag inspireren met één van onze favoriete bomen voor dit jaar: de kleine kerstboom! Zo’n kleine kerstboom is immers ontzettend veelzijdig en, ondanks zijn formaat, een echte blikvanger. We vertellen u graag waarom!

Een kleine kerstboom is flexibel

Waarom gaat u dit jaar niet voor één of meerdere mini kerstbomen? Met een klein kerstboompje kunt u zowel letterlijk als figuurlijk alle kanten op. Met een grote spar of Nordmann kerstboom is het logisch dat u kiest voor een plek waar de boom niet in de weg staat. U wilt immers niet tegen de boom aan lopen, maar er toch mooi naar kijken vanaf de bank of eethoek. Vaak vallen er dan al heel wat opties af. Ook de locatie van het stopcontact is zo’n praktisch iets waar u wel rekening mee dient te houden. Een kleine kerstboom laat u heel anders naar uw interieur kijken, omdat u veel flexibeler bent. Zet een kerstboompje op de salontafel, naast de televisie of op het aanrecht. U bepaalt!

Mini kerstboom - Sels Evergreen

Tip! Een grote boom zonder kerstdecoratie laten, is niet iets wat u snel zou doen. Een kleine boom zonder kerstverlichting of ballen is echter helemaal niet gek. Als u een statement wilt maken zonder uw boom volledig te versieren, bijvoorbeeld omdat u houdt van een minimalistische inrichting, kunt u uw kleinere boom gewoon laten zoals hij is. De mini boom maakt kaal en zonder versiering al impact genoeg!

Mini kerstboom voor binnen en buiten

Met een kleine spar in een pot kunt u binnen no-time een feestelijke sfeer creëren. Dit kan, zoals we al noemden, op elke plek in huis, maar ook zeker in uw voor- of achtertuin. Zet bijvoorbeeld twee boompjes bij de voordeur en u zorgt direct voor een sprankelende entree. Ook op een compact balkon is de kleine kerstboom hét perfecte kerstelement. Zo’n kleinerd tilt u gemakkelijk naar uw flat of appartement, zelfs als u op de fiets een bezoek aan ons tuincentrum brengt.

Een kerstboompje voor de kidsMini kerstboom - Sels Evergreen

Ook kinderen zijn dol op de gezelligheid die kerst ademt. Verblijd ze dit jaar eens met hun eigen kerstboom! Deze kunnen ze zelf uitkiezen en op hun eigen kamertje zetten. Misschien geeft u ze wel de kans om een bijpassende pot, leuke kerstballen en andere decoratie uit te zoeken. We hebben tevens gezellige kerstlampjes op batterij die geschikt zijn voor zo’n kleine boom. Helemaal gezellig! Begin een kersttraditie om elk jaar naar uit te kijken.

De verzorging van een kleine kerstboom

Als het gaat om het in leven houden van een kerstboom, zijn het de minivariëteiten die meestal langer meegaan dan hun grote broers. Zet ze echter niet op een te warme plek, want ze laten hun naalden vallen als ze te dicht bij een radiator of openhaard staan. Een ander groot voordeel is dat ze gewoonweg een stuk goedkoper zijn dan een grote kerstboom. Het effect is even groots, maar uw portemonnee wordt er een stuk blijer van.

Mini kerstboom kopen bij tuincentrum Sels Evergreen in Oud-Turnhout

Vanaf begin december vindt u in ons tuincentrum weer de allermooiste kerstbomen in allerlei soorten en maten. Wilt u dit jaar vroeg pieken? Houd onze socials in de gaten voor de officiële datum waarop de kerstbomenverkoop van start gaat. Bij vragen weet u ons te vinden, dus we hopen u snel te zien bij tuincentrum Sels Evergreen in Oud-Turnhout

Bekijk openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...

Ga op een niet al te hete dag, of vroeg in de ochtend of op een zwoele zomeravond aan de slag met deze zomerse tuin- en balkonklusjes voor de maand juli.

Lees meer...