Boeketten voor Valentijnsdag

Boeketten voor Valentijnsdag

“Wanneer ik bij je ben, lijken uren op seconden. Wanneer we niet bij elkaar zijn, lijken dagen op jaren.” Cupido zal je raken met zijn pijl en liefde zal je overvallen. Gevoelens zijn er nu eenmaal en daar raak je niet zomaar vanaf. Voor alle vergeetachtigen onder ons; zet 14 februari Valentijnsdag alvast in je agenda zodat je het niet vergeet! Zet je partner in de bloemetjes met een pracht boeket! Wij wensen je alvast een gelukkige Valentijnsdag toe namens het personeel van Sels Evergreen in Oud-Turnhout. 

Populair valentijnsboeket 

Het is een eeuwenoude traditie om tijdens valentijn je wederhelft bloemen te schenken als valentijnscadeau. Het precieze boeket hangt natuurlijk af van wat wij, jouw favoriete bloemwinkel in de buurt, in het assortiment hebben. De meest populaire bloemen voor valentijnsboeketten zijn rode rozen. Deze bloem staat immers symbool voor liefde en romantiek. Verder zijn anjers, lelies, tulpen en orchideeën een geliefde keuze. Houd rekening met de persoonlijke smaak van je partner. Iedereen heeft wel een favoriet. Ben je niet zeker welke bloemen dit zijn? Ga dan voor een boeket met betekenis. 

Valentijnsboeket - Sels Evergreen

Soorten boeketten

  • Rozen boeket

Een boeket van rode rozen is dé klassieker voor deze speciale dag. Rode rozen staan voor een ode aan het soms hobbelige pad van onvoorwaardelijke liefde. Geen rozen zonder doorns, geen liefde zonder uitdagingen. De perfecte keuze voor passionele lovers en voor cupido’s die eigenlijk niet zo goed weten wat de bloemenvoorkeur van hun partner is. Rozen kopen is altijd goed, iedereen houdt ervan! Of ken je misschien iemand die niet van een een tros rozen houdt? 

  • Wild bloemenboeket

Wens jouw geliefde een fijne Valentijnsdag toe met een boeket van wilde bloemen. Het wild bloemenboeket is een echte winner. Wat verwacht je anders met een betekenis zoals pure schoonheid met een natuurlijke uitstraling? Veel voorkomende wilde bloemen of veldbloemen zijn:

  • Klaproos
  • Boterbloemen
  • Kornoelje
  • Destellatie
  • Klaver
  • Wilde roos
  • Margriet
  • Kamille
  • Lupine
  • Koninginneanjer
  • Zonnebloem

Neem een kijkje bij onze snijbloemenafdeling om meer ideeën op te doen voor een mooi wild bloemenboeket.

  • Droogbloemen boeket

Als laatste laten we je graag ook nog een ander idee zien voor de perfecte Valentijnsdag: een boeket droogbloemen. Droogbloemen zijn geplukte bloemen die vervolgens op een natuurlijke manier zijn gedroogd. Deze methode zorgt ervoor dat de bloemen hun kleur en vorm behouden. Een boeket droogbloemen is vaak langer houdbaar dan verse bloemen en bovendien hebben ze geen water of verzorging nodig. Een onderhoudsvrij boeket waar je super lang van geniet. Uiterst geschikt voor jonge koppels of studenten op kot die het al druk genoeg hebben. Voorbeelden van droogbloemen zijn: 

  • Zonnebloemen 
  • Lavendel 
  • Echinacea 
  • Goudsbloem 

Tip: alle bloemen zijn geschikt om te drogen. Wel is het zo dat bloemen met dikke stengels langer meegaan en beter hun vorm behouden dan degene met een dunnere stengel. 

Droogbloemen boeket - Sels Evergreen

Bosje bloemen kopen  

Of het nu gaat om een wild bloemenboeket, rozen boeket of een droogbloemen boeket voor valentijn, in ons ruim assortiment is er voor iedereen wat wils! Bezoek ons tuincentrum in Oud-Turnhout en neem je tijd. Ons personeel staat paraat om al je vragen te beantwoorden en je te assisteren bij al je tuinbenodigdheden. In het geval dat je op 14 februari wakker wordt, je te laat realiseert dat het Valentijnsdag is en je je partner niet wenst te verrassen met lege handen, weet dan dat we de hele dag zijn geopend! We doen ook leveringen aan huis tegen een kleine vergoeding. Neem gerust contact met ons op en zorg dat je er op tijd bij bent. 

Bekijk openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...