Creëer uw eigen hangende tuin met de hanging baskets van Sels Evergreen

Creëer uw eigen hangende tuin met de hanging baskets van Sels Evergreen

Welkom op onze pagina voor hanging baskets! Hangende manden zijn de perfecte manier om uw huis of tuin te vergroenen en uzelf het gevoel te geven dat u in een tropisch regenwoud vertoeft. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en materialen en hebben een unieke uitstraling. Bij Sels Evergreen in Oud-Turnhout hebben we een breed scala aan hanging baskets voor planten. Kom langs en bekijk ons aanbod.  

Van planten op de grond naar planten in de lucht

Laten we beginnen met de beste planten voor hanging baskets. U wilt planten die niet te zwaar zijn en die zich gemakkelijk aanpassen aan het leven in een mandje. Enkele populaire opties zijn: 

 • Petunia's, 
 • Geraniums, 
 • Lobelia's 
 • Varens
 • Graslelie 

Hanging baskets Geraniumshanging baskets, hangpetunia

Waarom hanging baskets de coolste manier zijn om uw groen te tonen!

Hier zijn enkele van de vele voordelen van hanging baskets; 

 • Bespaart ruimte:
  Hanging baskets zijn de oplossing voor een kleine woonruimte, kleine tuin, balkon of terras. Door planten op te hangen in plaats van ze op de grond te laten groeien, bespaart u kostbare ruimte. 
 • Decoratief:
  Hangende manden zijn niet alleen functioneel maar ze voegen ook kleur, textuur en dimensie toe aan elke binnen- of buitenruimte.  Creëer een sfeervol ecosysteem door uw kamer- of tuinplanten naar hogere sferen te brengen.  
 • Betere luchtcirculatie:
  Planten in hanging baskets hebben een betere luchtcirculatie wat ziektes en plagen van planten voorkomt. 
 • Gemakkelijk te onderhouden:
  Hangende manden zijn gemakkelijk te onderhouden. U hoeft geen oncomfortabele houding aan te nemen of uw planten water te geven, te snoeien en te bemesten. Dit bespaart u tijd en moeite. 

hanging baskets FuschiaHanging baskets house
 

Bij het ophangen van een hanging basket zijn er een paar dingen waar u op moet letten:

 • Kies de juiste plek: Kies een plek met voldoende licht, maar niet teveel direct zonlicht.
 • Water geven: Zorg ervoor dat de mand goed water doorlaat en geef de planten regelmatig water.
 • Bemesten: Gebruik regelmatig meststof om de planten te voeden en te laten groeien.

Twijfelt u of heeft u een vraag? Voel u vrij om contact met ons op te nemen, wij zijn zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar. 

Ontdek de verschillende soorten hanging baskets

Het kiezen van het juiste mandje is natuurlijk erg belangrijk. Bij Sels Evergreen bieden we een breed scala aan opties voor elke smaak en stijl. Hier zijn enkele van onze populaire keuzes:

 • Kokosvezel manden: Gemaakt van duurzaam materiaal en bieden uitstekende drainage en luchtstroom.
 • Metalen manden: Perfect voor een moderne uitstraling en weerbestendig.
 • Hangende potten: Gemaakt van verschillende materialen, zoals keramiek, glas en plastic.

Hoe verzorg ik planten in hanging baskets? 

De locatie van uw hanging basket is ook belangrijk. Kies een plek waar uw planten voldoende licht krijgen maar niet te veel direct zonlicht. Een schaduwrijke plek kan ook werken voor sommige planten. Over het algemeen doen planten het het beste op een plek waar ze zes uur zonlicht per dag krijgen.

Daar heeft u het! Een snel overzicht van wat u moet weten over hanging baskets. Nu kunt u aan de slag om uw eigen groene oase te creëren. Veel succes!

Hanging baskets kopen bij Sels Evergreen

Verwezenlijk uw eigen wereldwonder en ontwerp een hangende tuin met de hanging baskets van Sels Evergreen. Ons personeel staat u bij met raad en daad zodanig dat u verzekerd bent dat u naar huis gaat met de hanging basket op maat. Uitgezonderd van maandag zijn wij elke dag geopend. Bent u een social media fanaat die geen enkel nieuwtje aan zich voorbij laat gaan? Klik dan vlug door naar ons Facebook of Instagram profiel and make some noise. Tot snel!

Openingsuren 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...

Er is warm weer voorspeld... Er zijn veel natuurlijke oplossingen om ervoor te zorgen dat je in de zomer niet wegsmelt, maar kunt genieten van het buitenleven met voldoende verkoeling. Ons tuincentrum geeft graag slimme 5 slimme oplossingen voor tuin en balkon tegen oververhitting.

Lees meer...

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...