Wonderlijke winterviolen

Wonderlijke winterviolen

Eén van de meest betoverende verschijningen in het najaar zijn toch wel de winterviolen. Deze bloemen brengen kleur en leven naar de koude winterdagen en verdienen daarom alle lof en aandacht. Bij Sels Evergreen hebben we enorm veel keuze in kleur en grootte. Stel zelf een winters arrangement samen met allerlei verschillende winterviolen, of maak gebruik van wintergroen en andere winterbloeiers. Kom langs in Oud-Turnhout en bekijk ons warme najaarsassortiment.

Wat zijn winterviolen?

Winterviolen, ook bekend als viooltjes, zijn sterke bloemen die gedijen in koude weersomstandigheden. Juist in een periode waarin veel planten het moeilijk hebben, stralen deze kleine juweeltjes met hun vrolijke kleuren. Wenninkhof heeft een uitgebreide selectie van winterviolen in allerlei tinten, van zacht lavendel tot vurig rood en alles daartussenin.

Winterviolen - Sels Evergreen

Langdurige bloei

Wat deze bloemen extra bijzonder maakt, is hun vermogen om langdurig te bloeien. In tegenstelling tot veel andere winterbloeiers, laten winterviolen hun kopjes niet hangen zodra de vorst zijn intrede doet. Ze trotseren de kou en blijven bloeien, waardoor ze een lichtpuntje zijn in de donkere dagen.

Diverse soorten winterviolen

Bij Sels Evergreen vindt u niet alleen een diversiteit aan kleuren, maar ook aan soorten. Zo zijn er de traditionele viooltjes met hun karakteristieke hartvormige bloemen, maar ook de prachtige pensée-variëteiten die bekend staan om hun grotere bloemen en bijzondere kleurcombinaties. Voor ieder wat wils, van de klassieke tuinliefhebber tot de avontuurlijke experimenteerder.

Winterarrangement winterviolen - Sels Evergreen

Goed voor de biodiversiteit

Naast hun schoonheid en duurzaamheid, dragen winterviolen ook bij aan de biodiversiteit. Ze trekken verschillende soorten insecten aan, waaronder bijen en vlinders, die op hun beurt weer bijdragen aan een gezonde tuin. Op deze manier creëren winterviolen niet alleen een visueel feest, maar ook een levendige en gezonde omgeving.

Winterviolen kopen in Turnhout

In een wereld waarin we soms vergeten stil te staan bij de schoonheid van de natuur, zijn winterviolen bij Sels Evergreen een herinnering aan de wonderen die de seizoenen ons bieden. Met hun kleurrijke bloemen en krachtige geest vieren ze het leven, zelfs in de koudste dagen van het jaar. Dus breng een bezoek aan Sels Evergreen en laat u betoveren door de magische wereld van winterviolen. U zult versteld staan van de pracht die zelfs de winter kan bieden.

Bekijk openingstijden

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...

Ga op een niet al te hete dag, of vroeg in de ochtend of op een zwoele zomeravond aan de slag met deze zomerse tuin- en balkonklusjes voor de maand juli.

Lees meer...