Groen in je slaapkamer en badkamer? Doen!

Buiten wordt langzaamaan alles een beter groener. Heerlijk! Vergroen ook je huis. 'Vitamine G' zorgt voor ontspanning en rust voor lichaam en geest. En waar is dat prettiger je dan in je bad- en slaapkamer?! Doorgaans wat lastige plekken voor kamerplanten, omdat er relatief weinig licht is en het in de badkamer vaak vochtig is. Ons tuincentrum in Oud-Turnhout weet daar wel raad mee. Want voor elk 'stekje' is een plekje. Een paar aanraders op een rij.

Slaap lekker met de leukste kamerplanten voor de slaapkamer!

5 spetterende badkamerplanten

Deze kamerplanten gedijen in relatief weinig licht en een hoge luchtvochtigheid:

  1. Varens groeien van nature op een schaduwrijke, vochtige plek, aan de voet van de bomen in het bos of als epifyt in de schors, takoksel of kruin van een boom. Kortom: perfect voor in de badkamer.
  2. Gatenplant: de exotische gatenplant (Monstera) heeft geen moeite met wat minder licht en heeft een luchtzuiverende werking. Hij kan flink groot worden en geeft een instant junglegevoel.
  3. De mooie Calathea is er met een heel scala aan bladkleuren en opvallende bladtekeningen en wil absoluut niet te veel zon, maar wel warmte, een hoge luchtvochtigheid en regelmatig een slokje water.
  4. Lepelplant (Spathiphyllum): Deze mooie en makkelijke plant heeft grote, glanzende bladeren en krijgt witte bloemen. Hij heeft weinig licht nodig heeft, maar wel regelmatig water. Kan ook prima in de slaapkamer. Besproei hem daar af en toe met de plantenspuit.
  5. Bungelend badgroen: De luchtzuiverende bladplant Scindapsus of Epipremnum is een hangplant, die je ook omhoog kunt leiden. Hij houdt van een licht vochtige grond en kan op een donkere plek staan, waardoor zijn blad alleen maar donkerder en groener zal worden.

Monstera, dé badkamerplant!

5 droomplanten voor de slaapkamer

  1. Slaapkamergeluk: Alleen al vanwege de naam van dit plantje wil je hem hebben. Klein en fijn, met bijna mosachtige, groene blaadjes. Veel of weinig licht maakt hem niet uit, maar liever niet in de volle zon en altijd wat vochtigheid. Zet daarom zeker een waterschoteltje onder de pot, om uitdrogen te voorkomen.
  2. Aloë vera: Deze sterke, puntige vetplant is vooral bekend als ingrediënt van verzorgingsproducten. Uiteraard houdt deze exoot van een zonnig plekje. Hij vormt uitlopers die je weer kunt laten uitgroeien tot volwassen exemplaren en leuk cadeau kunt doen aan andere plantenliefhebbers. 
  3. Klimop (Hedera): Een makkelijke, sterke plant met luchtzuiverende eigenschappen. Deze groene of bonte bladplant gedijt ook in donkere omstandigheden. Je kunt hem omhoog leiden of lekker laten bungelen.  
  4. Graslelie (Chlorophytum): Dit groen-wit gestreepte grasachtige plantje is supermakkelijk en sterk. Groeit zowel op een lichte als donkere plek en vormt telkens weer nieuwe uitlopers die je vanaf een standaard of vanuit een hangpot leuk naar beneden kunt laten bungelen. Af en toe besproeien met de plantenspuit.
  5. Arecapalm of goudpalm (Chrysalidocarpus): Deze plant is zowel een goede luchtzuiveraar als luchtbevochtiger. Hij houdt van een lichte plek en vochtige aarde. En er zijn meer palmen die je in zowel de badkamer als slaapkamer kunt zetten, voor een instant oerwoud- en vakantiegevoel.

O, nog een tip: de ananasplant schijnt te werken tegen snurken! De sierananas uit de Bromelia-familie geeft ’s nachts veel zuurstof af en het enzym bromelaïne in de steel heeft ontstekingsremmende eigenschappen en verwijdt de luchtwegen.

Je merkt: planten zijn echt wonderbaarlijk! Kom ze ontdekken in ons tuincentrum in Oud-Turnhout en doe er je voordeel mee.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ook de herfst heeft zijn charmes. Met struiken en hagen met kleurrijke bessen. Ontdek het!

Lees meer...

Het is herfst! Tijd om potten en bakken met herfstbloeiers, bessenstruikjes, wintergroene planten en voorjaarsbollen te vullen.

Lees meer...

Lees 15 leuke en praktische tuintips en klusjes om in oktober tussen de buien door te doen.

Lees meer...

Ontdek de vele voordelen van het aanplanten van nieuwe aanwinsten in de herfst – het seizoen dat wij niet voor niets ook wel 'de tweede lente' in de tuin noemen.

Lees meer...