Violen geven de nazomer een oppepper

Violen geven de nazomer een oppepper

Het balkon of terras kan in september wel een oppepper gebruiken. Vul daarom eens wat potten met sterke violen. Het zijn ideale planten die onvermoeibaar doorbloeien en ook in de wintermaanden, ondanks weer of wind, hun mannetje staan. Ze geven daarmee uw buitenkamer (en uzelf) een langdurige portie energie!

Elke stijl
Het fijne van violen is dat ze enorm veelzijdig zijn. Minimalistisch, brocante, creatief of modern… wat uw stijl ook is, violen brengen uw balkon of (dak)terras tot leven. Door te kiezen voor knallende kleuren krijgt de buitenkamer (en uzelf) positieve energie. Ton-sur-ton zorgt voor een rustige en kalmerende uitstraling. Bent u op zoek naar een stoere look? Kies dan voor robuuste bakken van bijvoorbeeld verweerd terracotta en vul ze met donkerblauwe violen.

Plan van aanpak
In een paar uurtjes werk geeft u de buitenkamer een eenvoudige make-over. Voordat u (met boodschappenlijstje) naar het tuincentrum of bloemist gaat, doet u er slim aan om eerst te kijken wat u al in huis heeft. Verzamel de potten die u wilt gaan vullen en check of u genoeg potgrond en hydrokorrels hebt. De hydrokorrels zijn belangrijk om de potten een goede afwatering te geven. Heeft u alles geshopt? Dan kunt u direct aan de slag. Vul potten eerst met een laag hydrokorrels en stort daarboven de potgrond. Plant vervolgens de violen lekker dicht tegen elkaar zodat u een overtuigend kleur-effect krijgt. Geef de violen gelijk water en… schenk voor u zelf ook wat in!

Makkelijk
Violen kunnen prima tegen vrieskou. Ze gaan misschien wat slap hangen, maar zodra de temperatuur boven het vriespunt is, bloeien ze gewoon verder. Een extra lange bloei krijgt u door regelmatig de uitgebloeide bloemetjes te verwijderen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...