ECOpots bij Sels Evergreen

ECOpots bij Sels Evergreen

In België ontworpen en gebaseerd op de Scandinavische designfilosofie: ECOpots. Deze unieke bloempotten en plantenbakken zijn duurzaam ontworpen en gemaakt van gerecyclede materialen. Door gebruik te maken van gereyclede kunststoffen en natuursteen zijn de potten en plantenbakken niet alleen enorm duurzaam, maar ook zeer licht en stevig. Lees alles over de lange levensduur van ECOpots en kom langs bij Sels Evergreen in Oud-Turnhout voor de nieuwste collectie van het seizoen.

ECOpots duurzaam design

De bloempotten en plantenbakken van ECOpots zijn niet alleen duruzaam in het gebruik van materiaal, maar ook duurzaam in het ontwerp. De klassieke, stijlvorme designs zijn namelijk zeer tijdloos, waardoor de potten jarenlang meegaan. Bij ECOpots draait het niet om trends, maar om duurzame ontwerpen die in elke trend voorbijgaan. Bij ECOpots treft u geen flashy kleuren aan, maar zes basiskleuren die in elke tuin of woonkamer passen. Zo raakt u nooit op ECOpots uitgekeken en draagt ECOpots zijn steentje bij aan een duurzaam leven.

ECOpots duurzaam geproduceerd

Met miljoenen tonnen afval dat elk jaar op de vuilnisbelt belandt, vinden de makers en bedenkers van ECOpots het moeilijk te geloven dat er nog steeds producten worden gemaakt van nieuwe grondstoffen. Als we al het afval hergebruiken, verspillen we een stuk minder grondstoffen en verkleinen we onze ecologische voetstap. De bedenkers van ECOpots gaan nog een stapje verder dan alleen recyclen: in november 2020 ontving ECOpots als eerste merk in bloempotten en plantenbakken zowel het CO2 Neutraal Product als het C02 Neutraal Bedrijf-certificaat. Door onze serieuze klimaatinspanningen ondersteunen we via het CO2Logic-programma drie geweldige klimaatprojecten.

  • Kooktoestellen in Kenia: dit project ontwikkelt en distribueert efficiënte kooktoestellen om miljoenen bomen in Kenia te redden. Zo ondersteunt ECOpots gezinnen en stimuleren wij activiteiten om de gezondheidstoestand in Kenia te verbeteren.
  • Bosbescherming in Guatemala: dit project verzekert de legaliteit van landgebruik en vermindert illegale praktijken die het milieu schaden. In Guatemala komt nog veel illegaal landgebruik voor. Door de projectactiviteiten van ECOpots beschermen zij milieufuncties van het diverse ecosysteem en voorkomen zij lagere broeikasemissies door ontbossing en degradatieprocessen.
  • Water in Rwanda: met dit project zorgt ECOpots voor toegang tot schoon water bij huishoudens. Hierdoor hoeven deze huishoudens het water niet meer eerst te koken voor zuivering. Dit scheelt veel hout wat de bomen en bossen beschermt.

ECOpots - Sels Evergreen

ECOpots hergebruikte materialen

Bij ECOpots doen ze meer dan alleen gerecyclede materialen gebruiken. Het gaat ook om een bloempot en plantenbak ontwerpen die niet alleen stevig, vorstbestendig en breukvast is, maar ook tijdloos is in vormgeving en kleurgebruik. Zo zijn de potten en bloembakken van ECOpots niet alleen vandaag en morgen, maar ook over tien jaar nog steeds mooi. Duurzame producten vervang je niet elk jaar, die gaan jarenlang mee. Koop ECOpots met het oog op de toekomst. Denk niet alleen aan vandaag en morgen, maar ook over tien jaar. Kies de pot die bij uw sfeer in huis en in de tuin past. Zo dragen we samen ons steentje bij aan een verduurzaming van de aarde.

ECOpots designfilosofie

ECOpots zijn een tegenpool van ons dagelijkse leven. Waar we dagelijks een hectisch en stressvol leven hebben, draait het design van ECOpots om het creëren van een rustige, ordelijke omgeving. De designs van ECOpots bevatten strakke, eenvoudige lijnen, zijn minimalistisch en maken gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Alle ontwerpen van ECOpots dragen een naam van een stad op deze aarde. Bekijk de Brussels, Frankfurt, Rotterdan en Paris collectie. Ontdek nu ook de volgende nieuwste designs van ECOpots bij Sels Evergreen in Oud-Turnhout:

  • Amsterdam Mini-collectie: kleine bloempotten met een diameter van 8 tot 17 cm voor bijvoorbeeld mini cactussen en vetplanten
  • Venice: deze bloempot heeft een ingebouwd drainagesysteem. Verkrijgbaar in een diameter van 30 en 40 centimeter.
  • Sofia: deze smalle bloempotten zijn perfect voor smalle plekjes in huis. Nu ook verkrijgbaar in een extra lange versie van 56 cm.
  • Hanging Saucer: een handig plateau om aan de muur te hangen en verschillende kleine potjes tentoon te stellen. Hang deze saucer op in de keuken of in de badkamer.

Koop duurzame bloempotten van ECOpots

Bij Sels Evergreen verkopen we sinds 2020 de tijdloze, stijlvolle bloempotten en plantenbakken van ECOpots. Kom langs in ons tuincentrum in Oud-Turnhout en bekijk onze collectie. Heeft u vragen over ons assortiment, vraag het één van onze medewerkers. Zij zijn altijd bereid te helpen. Koop duurzame producten van ECOpots en draag uw steentje bij aan een betere wereld. Natuurlijk verkopen wij ook prachtige kamerplanten en tuinplanten om uw ECOpots mee te vullen. Bekijk ons seizoensaanbod op de tuinplanten- of kamerplantenafdeling. Tot snel bij Sels Evergreen! Wij kijken uit naar uw bezoek aan ons tuincentrum in Oud-Turnhout.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...

Ga op een niet al te hete dag, of vroeg in de ochtend of op een zwoele zomeravond aan de slag met deze zomerse tuin- en balkonklusjes voor de maand juli.

Lees meer...