Natuurlijke gewasbescherming

Natuurlijke gewasbescherming

Bescherm uw gewassen op een natuurlijke manier. Heeft u last van larven of rupsen in uw geliefde struiken en heggen? Met aaltjes van ECOstyle beschermt u uw gewassen op een natuurlijke manier. Bij Sels Evergreen verkopen we producten van topmerk ECOstyle. Dit is een ecologisch merk dat zich inzet voor natuurlijke gewasbescherming. Door natuurlijke vijanden in te zetten bij slakken, eikenprocessierupsen, bladluizen, emelten en engerlingen bestrijdt u deze plagen op een natuurlijke manier. ECOstyle biedt natuurlijke bescherming dat 100% effectief werkt. Kom langs bij tuincentrum Sels Evergreen in Oud-Turnhout en ontdek onze natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +32 (0)14 43 43 33.

Natuurlijk bestrijden met aaltjes

Het inzetten van aaltjes is een veelvoorkomende natuurlijk bestrijdingsmiddel. Aaltjes helpen onder andere bij de bestrijding van:

 • Engerlingen
 • Varenrouwmug
 • Eikenprocessierups
 • Taxuskever
 • Emelten
 • Buxusmot
 • Trips
 • Mieren
 • Fruitmot

Engerlingen bestrijden met aaltjes

Engerlingen zijn larven van verschillende soorten kevers. Een engerling lijkt op een C-vormige rups. Engerlingen hebben een roodbruine kop en een geelwit lijf. De poten en kaken van een engerling zijn duidelijk zichtbaar. Om engerlingen te bestrijden, zet u de natuurlijke vijand van deze plaag in: aaltjes (nematoden). Wilt u plagen in de tuin bestrijden zonder dat u natuur en milieu daarbij belast? ECOstyle biedt aaltjes, de natuurlijke vijand van engerlingen. Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes die u met het bote oog niet ziet. Aaltjes zitten van nature in de bodem. Aaltjes zijn natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten, zoals engerlingen. Aaltjes dringen hun prooi binnen en eten hun prooi als het ware van binnen op. De prooi gaat binnen een paar dagen dood en het aaltje dient als organisch materiaal voor de grond.

Hoe pas ik natuurlijke bestrijding met aaltjes toe?

Gebruik aaltjes tijdens een bewolkte dag of in de avond. Aaltjes werken minder goed in de volle zon. Zorg dat de bodem vochtig is bij toepassing van de aaltjes, zo dringen de aaltjes sneller door in de grond.

 • Meng de meelachtige inhoud van de verpakking met water (de juiste verhouding staat vermeld op de verpakking)
 • Vul een gieter met het mengsel van aaltjes en water
 • Giet het mengsel over het te bestrijden oppervlakte
 • Wees niet bang dat u te veel aaltjes op het oppervlak aanbrengt, overdosering is niet mogelijk bij aaltjes.

Aaltjes natuurlijke bestrijging - Sels Evergreen

Bladluis natuurlijk bestrijden

Bladluizen zijn kleine plantenetende insecten die meestal voorkomen aan de onderkant van bladeren. Bladluizen voeden zichzelf met plantensappen van meestal jonge planten. Bladluizen zuigen het plantensap van jonge stengels met groeiend blad en bloemknoppen weg. Hierdoor ontstaat honingdauw. Het wegzuigen van plantensappen veroorzaakt groeivertraging, omkrullende en vervormende bladeren en verdroging. Wilt u bladluis op een natuurlijke manier tegengaan, zet lieveheersbeestjes in! Lieveheersbeestjes zijn natuurlijke vijanden van bladluis en doodt enkel de bladluizen en is onschadelijk voor planten. ECOstyle biedt larven van lieveheersbeestjes adalia tegen bladluis. Na twee tot drie weken ontpoppen de larven zich tot lieveheersbeestjes en bestrijden zij de bladluis op uw planten.

Koop natuurlijke bestrijdingsmiddelen bij Sels Evergreen

Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen meer die uiteindelijk de plaag verdrijven, maar ook schade aanrichten aan de bodem en omliggende planten. Een effectieve en natuurlijke manier om plagen in de tuin te bestrijden, is het inzetten van natuurlijke vijanden. Kom langs bij Sels Evergreen en ontdek onze natuurlijke bestrijdingsmiddelen om uw planten weer gezond te laten groeien. Wij verkopen non-chemische middelen waarmee u uw planten gezond houdt. Topmerk ECOstyle biedt verschillende manieren aan om uw gewassen op een duurzame en ecologische manier te beschermen. Kom langs in ons tuincentrum in Oud-Turnhout en bescherm uw tuin op een natuurlijke manier tegen plagen en insecten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...

Ga op een niet al te hete dag, of vroeg in de ochtend of op een zwoele zomeravond aan de slag met deze zomerse tuin- en balkonklusjes voor de maand juli.

Lees meer...