Cactussen/vetplanten

Bij Sels Evergreen beschikken wij over een breed assortiment aan cactussen en vetplanten. Wist u dat cactussen en vetplanten hun vocht opslaan in vlezige bladeren, stengels en wortels? Dit doen ze zodat ze kunnen overleven in droogte. Deze decoratieve, slimme planten zijn daardoor bijna onderhoudsvrij en daarom erg populair en zeer geschikt voor drogere ruimtes.

3 populaire cactussen in Nederland

1. Aloë Vera

Aloƫ Vera Sels Evergreen

Aloë Vera is niet voor niets populair in zowel de planten-, als de cosmeticawereld. Deze mooie, multifunctionele plant is niet alleen sierlijk, maar heeft ook een verzorgende functie. 

2.  Euphorbia Lactea

De  Euphorbia Lactea wordt ook wel de koraalcactus genoemd. Deze koraalvormige plant heeft soms een gekleurde bloem aan de bovenkant.

 Euphorbia Lactea cactus Sels Evergreen

3. Echinocactus grusonii

Echinocactus grusonii cactus Sels Evergreen

Deze cactus heeft als bijnaam in Nederland 'Schoonmoeders stoel', met zijn stevige stekels is dit zeker geen prettige stoel om op te zitten. Kijkt u bij het plaatsen van deze cactus dus goed uit dat u zich niet prikt aan de stekels op deze cactus. Als deze cactus eenmaal op een veilige plek staat, is het een ware eye-catcher in elke ruimte. Ook deze cactus vereist weinig onderhoud en is daarom zeer geschikt voor elke soort ruimte.

Hoe verzorg ik mijn cactus?

Wilt u uw kamer of kantoor opleuken door cactussen en vetplanten te plaatsen? Goede keus! Met wat kleine aanpassingen brengt u snel sfeer in huis. Doordat de cactussen en vetplanten weinig onderhoud vergen, kunt u deze gemakkelijk in elke ruimte plaatsen. Let er wel op dat cactussen en vetplanten niet te lang in direct zonlicht staan, zoals als op een vensterbank. De kans op verbranding is dan groot en de kans op overleven verkleint. Wanneer cactussen en vetplanten te droog komen te staan, dan verschrompelen de bladeren. Een scheut water doet dan wonderen. Ondanks dat u weinig naar uw cactussen en vetplanten hoeft om te kijken, hebben de planten af en toe wat water en liefde nodig. Heeft u vragen over de verzorging van uw cactus of vetplant? Ons personeel is bereid uw vragen te beantwoorden. Kom langs in ons tuincentrum in Turnhout. 

Hoeveel water geef ik mijn cactus?

De groeiperiode van cactussen en vetplanten is gedurende de lente en de zomer. In deze periode geeft u de cactus en vetplant één keer in de week water, dit is meer dan voldoende. In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin. In de winterperiode staat de groei stil, in deze periode geeft u de cactussen en vetplanten eenmaal in de 2 weken water. Geeft u de cactus meer water dan hij opneemt of dan er verdampt, dan is de kans op verrotting groot. Net zoals andere kamerplanten kunt u cactussen ook verpotten. Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten. Cactussen groeien namelijk het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op verrotting groot.

Bent u van plan om uw cactus of vetplant te verpotten? Haal uw speciale cactusgrond bij Sels Evergreen in Turnhout. Wij helpen u graag bij het adviseren over welke potgrond u nodig heeft. Tot snel in ons tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten