Hydrocultuur

Hydrocultuur is de techniek die gebruikt wordt om planten te laten groeien op kleikorrels. In plaats van gewone potgrond haalt de plant zijn voedingsstoffen uit met voedingsstof verrijkt water. Deze cultuur wordt vaak toegepast in kantoren omdat ze weinig onderhoud vergen maar uiteraard leent hydrocultuur zich ook uitstekend voor thuis op de vensterbank of voor grote kamerplanten.

Het grootste voordeel is dat de watermeter aangeeft wanneer er water gegeven moet worden, u geeft dus nooit te veel of te weinig water bovendien is de kans op ziektes zeer laag omdat de schimmels zich niet kunnen ontwikkelen op de gebakken kleikorrels. Een ander voordeel is dat er verschillende planten in één bak gezet kunnen worden omdat elke plant zelf zoveel water met voeding opneemt als hij zelf nodig acht.

Net als planten in gewone potgrond, moet een hydrocultuurplant af en toe ook verpot worden. Doe dit pas als er veel wortels onder uit de binnenpot groeien, u hoeft de binnenpot niet te verwijderen maar u kunt de oude binnenpot gewoon in een nieuwe, grotere binnenpot zetten.

Al het materiaal wat u nodig heeft is verkrijgbaar bij ons tuincentrum in Turnhout. Een watermeter, plastic binnenpotten, kleikorrels en voedingsstof vindt u allen bij Sels Evergreen. Lees bij aanschaf van de plant de verzorgingstips goed door en houdt u goed aan de handleiding.

Bent u op zoek naar gewone potgrond of wilt u meer informatie over hydrocultuur? Onze medewerkers in het tuincentrum staan voor u klaar. Bel gerust voor advies of kom langs bij Sels Evergreen in Turnhout.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten