Tuinplanten

Voor fraaie tuinplanten komt u naar Sels Evergreen in Oud-Turnhout. In ons mooie tuincentrum vindt u tuinplanten voor elke soort buiten. Bij ons vindt u vaste planten, planten in pot, klimplanten, rozen, heesters, coniferen, fruitbomen en bomen. Bekijk ons assortiment tuinplanten en fleur uw tuin of balkon op. Het voorjaar en de zomer zijn de uitgelezen maanden om kleur in uw tuin aan te brengen. Ons tuincentrum staat vol met mooie tuinplanten, groot en klein. Laat u inspireren en adviseren door een van onze enthousiaste medewerkers. Heeft u vragen over het assortiment? Kom langs of neem contact met ons op. Ons tuincentrum is 6 dagen in de week geopend. 

Tuinplanten assortiment

Wij maken het voor u als consument zo gemakkelijk mogelijk en verdelen onze vaste planten onder in verschillende segmenten. Zo vindt u bij ons onder andere:

  • schaduwplanten,
  • water- en moerasplanten,
  • planten die graag in de volle zon staan.

Planten in tuincentrum -  Sels Evergreen

Op het plantetiket vindt u allerlei informatie over de plant, zoals de standplaats, de hoeveelheid water die de plant nodig heeft en de hoogte van de plant. De hoogte van de plant hangt ook af van de grondsoort waarin u de tuinplant plant. Tuinplanten die houden van een hoge zuurgraad, oftewel zuurminnende planten, zijn onder andere: camelia, struikheide, blauwe hortensia, toverhazelaar, magnolia, rotsheide, rhododendron, skimmia. Kalkminnende tuinplanten, oftewel tuinplanten die van een kalkrijke bodem houden, zijn onder andere: vlinderstruik, clematis, lavendel, rozemarijn, salie, blauwe regen en taxus. Zorg ervoor dat u de informatie op de etiketten goed doorneemt zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Vraag ons personeel om advies als u vragen hebt. 

Eénjarige perkplanten

Kleurrijke tuinplanten komen voor in allerlei vormen, zo zijn er meerjarige tuinplanten en éénjarige perkplanten. Eénjarige perkplanten bloeien één seizoen. Plant perkplanten in bloempotten, plantenbakken of gewoon in de volle grond. Combineer éénjarige perkplanten, als de petunia, viooltjes, goudsbloem of Afrikaantjes met vaste planten als lavendel, fuchsia, campanula en nog veel meer. Kuipplanten zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en verplaatst u in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende.

Meerjarige tuinplanten

Meerjarige tuinplanten komen, zoals de naam al zegt, jaar na jaar weer terug. Geniet van meerjarige tuinplanten en verzorg uw tuinplanten goed. Met de juiste zorg en de juiste standplaats geniet u jarenlang van meerjarige tuinplanten. Plant meerjarige tuinplanten in bloempotten of in plantenbakken. Meerjarige planten doen het ook goed in de vaste grond. Kijk weer op het plantetiket of u de juiste plek voor de plant uitkiest. Vraag ons personeel om advies als u hulp nodig heeft. Ons personeel helpt u graag met het kiezen van de juiste tuinplanten.

Advies over tuinplanten

Komt u er niet uit of wilt u meer weten, wij geven u graag advies. U bent van harte welkom in ons mooie tuincentrum in Oud-Turnhout. U vindt ons tuincentrum in de buurt van Corsendonk en Schoonbroek.