Bloembollen en zaden

Bij Sels Evergreen koopt u bloembollen en zaden voor een vrolijke tuin en een fraai balkon. Niets is leuker dan zelf uw bloembollen en zaden zaaien en deze zien uitgroeien tot een prachtige plant met fleurige bloemen. Wilt u ook bloembollen en zaden planten? Kom dan langs bij Sels Evergreen in Oud-Turnhout voor de mooiste bollen en zaden van het seizoen. Wij hebben een uitgebreid assortiment met bekende en minder bekende bloembollen. Ook voor zaden voor bloemen, planten en kruiden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij heten u van harte elkom om een bezoek te brengen aan ons knusse tuincentrum in Oud-Turnhout.

Bloembollen

Bij Sels Evergreen verdelen we bloembollen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen plant u in oktober tot november en de zomerbollen plant u vlak voor de zomer in april tot mei. Bij zomerbollen is het belangrijk dat u de bollen pas plant na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elk plekje in de tuin of in een bak. Vul bloempotten en balkonbakken met bloembollen en geniet de hele zomer lang van groen en kleur in uw tuin. 

Bloembollen - Sels Evergreen

Voorjaarsbollen

Eén van de bekendste voorjaarsbollen zijn narcissen. Narcissen vermeerderen zichzelf en blijven het hele jaar in de grond. Het volgende jaar komen narcissen in grotere getalen terug. Ander bekende voorjaarsbollen zijn tulpen en hyacinten. Deze voorjaarsbloeiers zijn maar éénjarig en hebben een hevige bloeiperiode. Ondanks dat tulpen en hyacinten zich niet vermeerderen, zijn er zogenaamde verwilderingspakketten. Dit zijn botanische soorten die zichzelf wel vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. Kom langs voor de kleurrijkste voorjaars en zomerbollen bij Sels Evergreen. 

Zomerbollen

Naast voorjaarsbollen als narcissen, tulpen en hyacinten, verkoopt Sels Evergreen ook prachtige zomerbollen. Zomerbollen plant u na de vorstperiode in de grond zodat ze tijdens het voorjaar tijd hebben om te wennen en de wortels goed in de grond te wortelen. Zomerbollen zoals anemonen, dahlia's en gladiolen zijn ook éénjarig. Deze soorten bloeien slechts één seizoen maar verzekeren u van een kleurrijke tuin en een gevulde bak met prachtige bloemen in de zomer. Plant meerdere bollen dicht bij elkaar voor een groots effect. Bewaar zomerbollen die u niet plant op een droge plek, zodat u ze het volgende seizoen kunt planten in de tuin of in een bloembak. 

Bloembollen planten  -Sels Evergreen

Wanneer bloembollen planten

Koop voorjaarsbollen in het najaar in ons tuincentrum en plant de bollen voordat de vorst begint.. Zo geniet u vanaf de vroege lente van de uitgekomen narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen, in het voorjaar hebben wij allerlei voorjaarsbloeiende bollen op pot. Zomerbollen koopt u in het voorjaar bij Sels Evergreen. Kies een zonnig plekje voor de zomerbollen en plant de bollen als de vorstperiode voorbij is. Vanaf juni komen de bollen uit en geniet u van een vrolijke tuin gevuld met kleur en geur. 

Zaaien

Wilt u een eigen groentetuin in de tuin creëren? Koop zaden als tuinkers, paprika, pompon, spinazie en radijs bij Sels Evergreen. Alles voor een gezonde, kleurrijke groentetuin vindt u in ons assortiment. Naast groentezaden hebben wij ook veel bloemzaden voor bijen en vlinders. Help de biodiversiteit in de tuin een handje en zaai bloemen in de tuin. Geniet deze zomer van een kleurrijke tuin gevuld met wilde bloemen. Koop zaden het hele jaar door bij Tuincentrum Sels Evergreen in Oud-Turnhout.

Koop bloembollen en zaden bij Sels Evergreen

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin. U vindt bij ons in het tuincentrum diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels(een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven. Wij ontvangen u graag in ons tuincentrum. Check voordat u ons bezoekt, eerst even de openingstijden op de contactpagina. Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen bij Sels Evergreen!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten