Vaste planten

De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die vast in de grond of in een bloempot zitten en die ieder jaar weer terugkomen. Plaats vaste planten op de juiste plek in de tuin of op het balkon en u geniet jaar na jaar van een fraaie bloei. Op de plantenafdeling van Sels Evergreen vindt u veel verschillende soorten vaste planten. Heeft u geen groene vingers, maar wilt u toch de tuin opfleuren met vaste planten? Kies dan voor vaste planten met weinig onderhoud. Houdt u juist wel van wroeten met uw handen in de aarde? Dan hebben wij een ruime keus aan vaste planten die iets meer verzorging eisen. Wat uw wens ook is, bij Sels Evergreen in Oud-Turnhout hebben wij vaste planten voor elke tuinliefhebber.

Onderhoudsvrije vaste planten

Als u niet zulke groene vingers hebt, is het verstandig om te kiezen voor vaste planten die weinig onderhoud vereisen. Bij Sels Evergreen hebben we veel bladhoudende planten die ook in de winter groen blijven. Plant wintergroene planten als:

  • Pachysandra terminalis 'Green Sheen'
  • Vinca minor
  • Alchemilla mollis (vrouwenmantel)

Bovenstaande vaste planten eisen weinig onderhoud en blijven lang groen. Tevens keren deze planten jaar na jaar terug waardoor u niet elk jaar met de handen in de aarde hoeft. Kom langs voor ons complete aanbod onderhoudsvrije vaste planten. Voor iedere tuinliefhebber hebben wij passende vaste planten. 

Vaste planten onderhoudsvrij - Sels Evergreen

Vaste planten combineren 

Vaste planten zijn kleurmakers in de border en mogen eigenlijk niet ontbreken. Heeft u een grote border? Vul open plekken op met bodembedekkende vaste planten als leverkruid. Bodembedekkers onderdrukken de groei van onkruid waardoor u minder aan de slag hoeft in de tuin. Er bestaan ook vele hoge vaste planten in de vorm van stokrozen. Combineer vroege bloeiers met late bloeiers zodat u de bloeiperiode in de tuin extra verlengt. Combineer de bosanemoon met de herfstanemoon en geneit extra lang van kleur en geur in de tuin.

Populaire vaste planten 

Populaire vaste planten vindt u vaak terug in voortuinen, achtertuinen en in bloempotten op het balkon. De meeste populaire soorten zijn verkrijgbaar in ons tuincentrum. Het hangt af van het seizoen en de kwekers welke vaste planten wij in het tuincentrum aanbieden. Voor het complete en meest accurate assortiment, bent u van harte welkom in ons tuincetrum in Oud-Turnhout. Populaire vaste planten zijn:

  • campanula (klokjesbloem)
  • delphinium (ridderspoor)
  • geranium (ooievaarsbek)
  • nepeta (kattenkruid)

Populaire vaste planten - Sels Evergreen

Vaste planten verzorgen

Nadat vaste planten in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen vaste planten in het voorjaar weer vrolijk op. U hoeft in de rustperiode eigenlijk niets te doen. Vindt u de plant te groot worden of groeit de plant niet meer in de juiste vorm? Dan kiest u ervoor om vaste planten in het najaar te "scheuren". Met een scherpe spade snijdt u een stuk van de vaste plant af. Bij oudere planten doen we dit vooral om de plant te verjongen, de oude kern gooit u dan weg. Na het scheuren of knippen van de plant, sterkt de plant aan en bloeit hij weer in de bloeiperiode. 

Groot assortiment vaste planten Oud-Turnhout

Ons assortiment vaste planten is zeer ruim en uitgebreid. U kunt op elk moment van het jaar bij ons terecht voor vaste planten. Het ligt aan het seizoen, hoe groot ons aanbod is. Maar ga er gerust vanuit dat wij altijd een passende vaste plant voor u in het assortiment hebben. In de zomer bieden wij vaak grotere planten aan. Een lege plek in de tuin vult u dan snel op. In het voorjaar vindt u de meeste vaste planten bij ons in het tuincentrum. Bekijk ons aanbod en laat u inspireren door de vele mogelijkheden. Heeft u vragen over het kopen van vaste planten, de verzorging of over het snoeien of scheuren van vaste planten? Kom langs in ons tuincentrum in Oud-Turnhout en vraag ons personeel om advies. Zij zijn altijd bereid u te helpen. Wij kijken uit naar uw bezoek.

Plan uw bezoek naar ons tuincentrum via de contactpagina. Check van tevoren onze openingstijden.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten