Rozen en klimplanten

Voor romantische rozen en klimplanten komt u naar Sels Evergreen in Oud-Turnhout. Onze plantenafdeling beschikt over veel soorten klimrozen, stamrozen, struikrozen, bodembedekkende rozen in alle kleuren en geuren. Heeft u niet zoveel ruimte in de tuin maar wilt u wel een mooie plant in de tuin? Dan is een klimplant een goede optie! Klimplanten nemen qua oppervlak weinig ruimte in want zij groeien in de hoogte in plaats van in de breedte. Zelfs voor op het balkon hebben wij geschikte klimplanten en rozen. Kom langs in ons mooie tuincentrum in Oud-Turnhout en aanschouw het ruime aanbod aan rozen en klimplanten.

Rozen in de tuin

De koninginnen onder de tuinplanten zijn toch wel rozen. Rozen zijn er in talloze varianten:

  • struikrozen,
  • stamrozen,
  • klimrozen,
  • bodembedekkende rozen.

Alle soorten rozen zijn ware zonaanbidders. Plant rozen dus op een zo zonnig mogelijke plek in de tuin of op het dakterras. Hoe meer zon, hoe uitbundiger de bloei. Rozen bloeien in de periode van mei tot en met augustus. In het voorjaar snoeit u de roos flink terug. Wilt u een roos met een blote wortel planten? Doe dat dan in de periode van november tot en met half maart. In deze koude maanden wortelt de roos zich goed in de grond en bereid het zich voor op een prachtige bloei vanaf mei. Klimrozen zet u goed vast met touw of aan een klimrek zodat u de opwaartse groei stimuleert. Klimrozen hechten zich van zichzelf niet aan muren en pergola's, daar dient u ze een handje bij te helpen. 

Rozen snoeien

Rozen zijn prachtige tuinplanten die hevig en uitbundig bloeien. Niet alle rozen snoeit u op hetzelfde moment. Let erop om welke soort roos het gaat en wanneer u deze dient te snoeien. 'Oude rozen' die bloeien van juni-juli snoeit u het beste onmiddelijk na de bloei. Doorbloeiende rozen snoeit u terug in maart. Perkrozen snoeit u terug naar 3 tot 4 ogen. Heesterrozen en struikrozen knipt u bij om de vorm bij te houden. Hiervoor geldt geen gouden regel bij het snoeien. 

Rozen en klimplanten - Sels Evergreen

Klimplanten

Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste klimplanten zijn de Clematis en Hedera. De clematis geeft in het voorjaar prachtige bloemen die een heerlijke zoete geur afgeven. De hedera is vooral bekend omdat deze wintergroen is en ook 's winters zorgt voor een natuurlijk aanzicht. Bij Sels Evergreen hebben we natuurlijk nog vele andere klimmers. Wat dacht u van de sterkgroeiende bruidsluier, de geurende kamperfoelie en niet te vergeten: de blauwe regen. Klimplanten zijn onmisbaar in de tuin en zijn ook goed te gebruiken voor het bedekken van gevels, raamkozijnen en schuttingen. Wilt u uw huis 's zomers afkoelen? Gebruik klimplanten! Klimplanten nemen warmte op en zorgen ervoor dat de zon uw gevel niet verwarmt. Kom langs voor de mogelijkheden en vraag ons personeel altijd om advies als u twijfelt of hulp nodig hebt. Zij zijn altijd bereid u te helpen!

Koop rozen en klimplanten in Turnhout

Kom rustig langs bij Sels Evergreen om ons uitgebreide assortiment te bekijken. U vindt bij ons niet alleen rozen en klimplanten, maar ook vaste planten voor in de tuin, kuipplanten voor op het balkon en kruiden voor in de moestuin. Dit jaar geniet u extra in en van uw eigen tuin. Kom langs en laat u inspireren en adviseren door onze enthousiaste medewerkers. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten