Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Fleur uw tuin op met kleurrijke éénjarigen, kuipplanten en kruiden. Naast vaste planten hebben wij bij Sels Evergreen in Oud-Turnhout ook een groot gamma aan perkplanten. Dit zijn planten die selchts één seizoen bloeien, maar een zeer hevige bloei kennen. Kuipplanten zijn sub-tropische plantensoorten die van oorsprong niet uit Nederland komen. .Door deze planten in een kuip te planten, overleven ze de soms strenge winters in België. Wat is er nu lekkerder dan verse kruiden uit eigen tuin? Bij Sels Evergreen koopt u kuidenplanten en kruidenzaden voor uw moestuin. Kom langs en bekijk ons aanbod. 

Perkplanten

Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Perkplanten plant u niet alleen in perken maar gedijen ook uitstekend in bloempotten, plantenbakken en zelf in hangpotten. De welbekende kleurrijke petunia is een bekende éénjarige en bloeit prachtig in een zogeheten hanging basker. Perkplanten zijn vaak vrolijke planten die een zomer lang bloeien. Perkplanten staan mooi in een balkonbak of gewoon in de volle grond in de tuin. Geef perkplanten een grond met veel voedingsstoffen en zorg voor een goed doorlatende grond. Zet u perkplanten in en bloempot of in een bak? Zorg dan wel dat u de perkplanten voldoende voeding geeft, perkplanten houden van organische compost, dit geeft de planten een boost en stimuleert de groei.

Perkplanten en kuipplanten - Sels Evergreen

Kuipplanten

De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Deze plantne komen dus oorspronkelijk niet uit België en vereisen daarom speciaal onderhoud. Zo plant u deze planten niet direct in de grond, de mediterraanse planten overleven onze strenge winters met lage temperaturen niet en sterven af. Om dit te voorkomen, plant u deze planten in een grote bak, oftewel een kuip. Hierdoor zijn kuipplanten in de winter beschermd tegen vorst en vriezen ze niet dood. Geef kuipplanten een warm plekje op het terras of plaats ze in de tuin. Zorg er wel voor dat u kuipplanten in het najaar naar binnen haalt. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende, zolang het maar niet vriest in de ruimte binnen. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uitlopen, dan verpot u de kuipplant en snoeit u de plant wat terug. U zal merken dat de kuipplant weer volop bloeit en aansterkt in het voorjaar. 

Kruiden

Verse kruiden uit eigen tuin is het lekkerste wat er is. Beeld u eens in: tijdens het koken staat er in het recept dat u verse bieslook moet gebruiken. U loopt naar de tuin, knipt een paar takjes bieslook af en garneert uw soep met verse kruiden uit de tuin. Hoe leuk! Er zijn veel verschillende soorten kruiden. Een aantal kruiden overleeft onze zachte winters in België zoals bieslook en munt. Anderde kruiden zaait u elk voorjaar en groeien uit tot sterke kruidenplanten. Zaai peterselie, salie, tijm of rozemarijn. Op onze kruidenafdeling verkopen wij ook alle kruiden kant en klaar in pot. Zo hoeft u niet voor te zaaien en plant u de kruidenplanten direct in de grond nadat de vorstperiode is geweest. 

Kruiden in pot op balkon - Sels Evergreen

Koop éénjarigen, kuipplanten en kruiden bij Sels Evergreen in Oud-Turnhout

Wilt u uw tuin deze zomer echt een boost geven? Kom langs bij Sels Evergreen in Oud-Turnhout en fleur uw tuin op met vrolijke eenjarigen als petunia, violen en leeuwenbek. Ook kuipplanten als fuchsia en de oleander koopt u inclusief grote plantenbak of bloempot bij Sels Evergreen. Zaai verse kruiden in de tuin en pluk letterlijk de vruchten uit eigen tuin. Wij kijken uit naar uw bezoek. Heeft u vragen over ons assortiment? Wij nodigen u graag uit om ons complete aanbod in het tuincentrum te bekijken. U vindt ons adres en de openingstijden op onze contactpagina

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten