Bomen, heesters en coniferen

Onze buitenafdeling staat vol met bomen, heesters en coniferen. Geef ur tuin een tropisch uiterlijk met olijfbomen of maak een natuurlijke scheidingswand tussen u en de tuin van de buurman aan de hand van coniferen. Van mooie hagen die ook in de winter groen blijven, tot bladverliezende heesters. Bij Tuincentrum Sels Evergreen vindt u bomen, heesters en coniferen om uw voortuin, achtertuin, balkon of dakterras op te fleuren. Kom langs in ons mooie tuincentrum in Oud-Turnhout en ontdek de buitenafdeling vol bomen, heesters en coniferen.

Bomen in de tuin

Wellicht denkt u dat bomen thuis horen in grote tuinen of plantsoenen. Dan heeft u het mis. Er is een groot aantal kleinere boomsoorten die bijzonder geschikt zijn voor kleine tuinen. Denk bijvoorbeeld aan de mediterraanse olijfboom, aan de leilinde, of aan de bolboompjes en treurvormen. Deze kleine bomen ziet u veel in voortuinen en geven zo privacy op een natuurlijke manier. Andere kleinere bomen die zeer geschikt zijn voor de kleine tuin, zijn de bolacasia, het treurwilgje of het krenteboompje. Kom langs en ontdek de mogelijkheden voor bij u in de (kleine) tuin.

Bomen, heesters en coniferen - Sels Evergreen

Heesters en struiken

Heesters, oftewel struiken zorgen voor een afscheiding tussen tuinen, voor opvulling in perken of voor sfeer in de tuin. Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad verliezen, met uitzonderingen daar gelaten. Een heester is heel bepalend in de tuin. Bij Sels Evergreen vindt u vroegbloeiende heesters zoals de forsythia en ribes. Deze struiken bloeien vroeg in het jaar en zijn daarmee de eerste heesters die weer blad tonen tussen de nog kale andere bomen en struiken. Heesters zijn vooral populair om de mooie getinte en getekende bladeren. Er zijn ook heesters die 's winters groen blijven zoals de laurier, rhododendron en buxus. Kom langs en bekijk ons assortiment heesters. 

Coniferen

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de larix verliest zijn naalden. De conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is. Soms ziet u coniferen die in mooie vormen zijn geknipt, zoals bollen, maar soms ziet u kunstwerken als bloemen en pyramides. Coniferen zijn sterke hagen en vormen snel een dichte beplanting die dient als afscheiding tussen of aan de rand van uw tuin. Plant coniferen niet te veel op de wind. Houd rekening met de juiste standplaats en beleef veel plezier aan de coniferen.

Koop bomen, heesters en coniferen bij Sels Evergreen

Wilt u uw tuin opknappen en kiest u eens voor een boom in de tuin? Sels Evergreen is hét tuincentrum om langs te komen voor bomen, heesters en coniferen. Struiken en groenblijvende hagen zijn zeer gewild en veel gebruikt in tuinen. Gebruik een groenblijvende conifeer als decoratie in de voortuin of als afscheiding tussen twee tuinen. Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste boom? Ons kundige en vriendelijke personeel helpt u graag bij het kiezen van de juiste boom. Kom langs in ons tuincentrum in Oud-Turnhot. Wij kijken uit naar uw bezoek. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten