Cactussen/vetplanten

Bij Sels Evergreen beschikken wij over een breed assortiment aan cactussen en vetplanten. Wist u dat cactussen en vetplanten vocht opslaan in hun vlezige bladeren, stengels en wortels? Dit doen ze zodat ze kunnen overleven in droogte. Deze decoratieve, slimme planten zijn daardoor bijna onderhoudsvrij en daarom erg populair en zeer geschikt voor drogere ruimtes. Cactussen en vetplanten komen voor in veel verschillende soorten en maten. Wij verkopen mini cactussen en vetplanten, leuk voor op de tienerkamer of voor op het toilet of de keuken. Verder bieden wij ook een inspirerend assortiment aan grote cactussen en vetplanten die een blikvangen vormen in de woonkamer of slaapkamer. Kom langs in Oud-Turnhout en ontdek ons assortiment cactussen en vetplanten.

3 populaire cactussen in België

1. Aloë Vera

Aloë Vera Sels Evergreen

Aloë Vera is niet voor niets populair in zowel de planten-, als de cosmeticawereld. Deze mooie, multifunctionele plant is niet alleen sierlijk, maar heeft ook een verzorgende functie. De vlezige bladeren van de Aloë Vera voelen ruw aan. De plant groeit langzaam in een rechte vorm omhoog. Soms gaan de bladeren van een Aloë Vera iets hangen, dit is niet erg. Geef de plant 's zomers ongeveer 1x per week water en tijdens de koudere maanden 1x per twee weken. Aloë Vera houdt niet van een te vochtige grond. Zorg er dus voor dat u de plant niet te veel water geeft.

2.  Euphorbia Lactea

 Euphorbia Lactea cactus Sels Evergreen

De  Euphorbia Lactea wordt ook wel de koraalcactus genoemd. Deze koraalvormige plant heeft soms een gekleurde bloem aan de bovenkant. Deze cactus is erg opvallend en geeft uw interieur een onderwaterwerelds tintje. De Eurphorbia Lactea is een echte blikvanger in uw huis. Plaats deze cactus op een lichte plek in huis. Op de vensterbank houdt deze plant het ook goed uit, de plant heeft namelijk weinig water en verzorging nodig. Slechts 1x in de twee weken water geven is meer dan voldoende.

3. Echinocactus grusonii

Echinocactus grusonii cactus Sels Evergreen

Deze cactus heeft als bijnaam in België 'Schoonmoeders stoel', met zijn stevige stekels is dit zeker geen prettige stoel om op te zitten. Kijkt u bij het plaatsen van deze cactus dus goed uit dat u zich niet prikt aan de stekels van deze cactus. Als deze cactus eenmaal op een veilige plek staat, is het een prachtige plant in elke ruimte. Ook deze cactus vereist weinig onderhoud en is daarom zeer geschikt voor op de vensterbank of op een plantentafel op een zonnige plek in huis. Deze cactus kan heel groot worden, bij Sels Evergreen verkopen we de Echinocactus grusonii in verschillende formaten. 

Hoe verzorg ik mijn cactus?

Wilt u uw kamer of kantoor opleuken door cactussen en vetplanten te plaatsen? Goede keus! Met wat kleine aanpassingen brengt u snel sfeer in huis. Doordat cactussen en vetplanten weinig onderhoud vragen, plaatst u deze gemakkelijk in elke ruimte. Let er wel op dat cactussen en vetplanten niet te lang in direct zonlicht staan, zoals als op een vensterbank. De kans op verbranding is dan groot en de kans op overleven verkleint. Wanneer cactussen en vetplanten te droog komen te staan, dan verschrompelen de bladeren. Een scheut water doet dan wonderen. Ondanks dat u weinig naar uw cactussen en vetplanten hoeft om te kijken, hebben de planten af en toe wat water en liefde nodig. Heeft u vragen over de verzorging van uw cactus of vetplant? Ons personeel is bereid uw vragen te beantwoorden. Kom langs in ons tuincentrum in Turnhout. 

Hoeveel water geef ik mijn cactus?

De groeiperiode van cactussen en vetplanten is gedurende de lente en de zomer. In deze periode geeft u de cactus en vetplant één keer in de week water, dit is meer dan voldoende. In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin. In de winterperiode staat de groei stil, in deze periode geeft u de cactussen en vetplanten eenmaal in de twee weken water. Geeft u de cactus meer water dan hij opneemt of dan er verdampt, dan is de kans op wortelrot groot. Vraag onze medewerkers om advies.

Cactus verpotten

Net zoals andere kamerplanten dient u cactussen ook eens in de drie jaar te verpotten. Bent u van plan om uw cactus of vetplant te verpotten? Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten. Cactussen groeien namelijk het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op verrotting groot. Haal uw speciale cactusgrond bij Sels Evergreen in Turnhout. Kies een bloempot of plantenbak die ten minste 20% groter is dan de oude pot. Wij hebben een leuk assortiment aan bloempotten en plantenbakken voor u in het tuincentrum. Wij helpen u graag bij het adviseren over welke potgrond u nodig heeft. Tot snel in ons tuincentrum!

Koop cactussen en vetplanten in Turnhout

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd tuincentrum in groen, kom dan langs bij Sels Evergreen in Oud-Turnhout. Wij zijn experts op het gebied van groen en vertellen u graag alles wat u wilt weten over uw favoriete plant. Vraag onze medewerkers om advies en koop vandaag nog de mooiste cactussen en vetplanten bij Sels Evergreen. Onze openingstijden vindt u op de contactpagina. Wij kijken uit naar uw bezoek aan ons tuincentrum.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten