Bloeiende kamerplanten

Zin in een keer iets anders? Koop bloeiende kamerplanten bij Sels Evergreen. Ons tuincentrum in Turnhout staat vol groen voor binnen. Bloeiende kamerplanten hebben naast groene bladeren ook bloemen of schutbladeren die op bloemen lijken. De orchidee is één van de bekendste bloeiende kamerplant. Deze subtropische plant ziet u vaak terug in interieurs. Naast de orchidee bestaan er nog veel meer bloeiende kamerplanten. Bent u benieuwd? Kom dan langs bij Sels Evergreen in Turnhout en ontdek ons assortiment bloeiende kamerplanten.  

Bloeiende kamerplant

Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar moet rekening mee gehouden worden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter. Tropische planten zoals Strelitzia, Crotons, Bromelia of de Medinilla of Prachtlelie staan prachtig in uw woonkamer. Heeft u thuis al een bloeiende kamerplant? Bij Sels Evergreen hebben we vele soorten in allerlei kleuren zoals rood, roze, geel, oranje, paars en wit. Kom langs en kies uw favoriete bloeiende kamerplant. 

Verzoring bloeiende kamerplantBloeiende kamerplant - Sels Evrergreen

De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon.

  • Naast water geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad.
  • Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.
  • Zorg er daarnaast voor dat u de planten op de juiste standplaats in de woonkamer zet. Een vensterbank op het zuiden is voor veel bloeiende kamerplanten veel te warm. Kies daarom eerder voor indirect zonlicht dan direct zonlicht. 
  • Bloeiende kamerplanten houden van een lichte plek met veel daglicht.

Bloeiende kamerplanten water geven

Tijdens de groeiperiode is het belangrijk dat u de bloeiende kamerplant genoeg water geeft. Breng na de bloei het watergeven terug naar één maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. Alleen tijdens de goeiperiode is plantenvoeding noodzakelijk. In het voorjaar verpot u de plant naar een grotere pot die minstens 20% groter is dan de oude pot. Gebruik goede potgrond, bijvoorbeeld DCM universele potgrond. In ons tuincentrum verkopen wij potgrond voor alle soorten kamerplanten. Hortensia's en orchideeën hebben bijvoorbeeld speciale potgrond nodig. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.

Koop bloeiende kamerplanten in Turnhout

Bij Sels Evergreen in Turnhout vindt u een groot assortiment aan bloeiende kamerplanten. Wij hebben voor u een prachtig assortiment klaar staan waaruit u kiest. Heeft u vragen over de standplaats, waterbehoefte en verzorging van de plant? Kijk op het plantenlabel, hier staat vaak al veel informatie over de kamerplant. Heeft u toch nog aanvullende vragen? Vraag dan één van onze medewerkers om advies. Zij zijn altijd bereid te helpen! U vindt onze openingstijden en adresgegevens op de contactpagina. Tot snel bij Sels Evergreen, uw Groen Expert.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten