Groene kamerplanten

Wilt u meer sfeer in huis? Kom langs bij Sels Evergreen voor groene kamerplanten. Onder deze categorie planten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. Bij Sels Evergreen hebben we een breed assortiment aan groene kamerplanten. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen. U koopt bij ons ook bonte soorten, dit zijn kamerplanten met gekleurde bladeren en veel prints en patronen op hun blad. Bonte soorten hebben meer licht nodig en vinden een standplaats op het oosten prima.

Groene kamerplanten verzorging

Heeft u geen groene vingers? Of lijkt het bij u thuis inmiddels op een Urban Jungle. Wat uw band met planten ook is, bij Sels Evergreen hebben we voor elke planteigenaar de juiste groene kamerplant.

  • Geef groene kamerplanten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Niet alle planten hebben dezelfde waterbehoefte en vochtopname. 
  • Geef nooit water als de grond nog nat is. 
  • Er bestaat speciale plantenvoeding voor groene planten.
  • Bladspray geeft bladeren van groene kamerplanten extra glans. Uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. 
  • Verwen groene kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

PlantenziektesGroene kamerplanten - Sels Evergreen

Net als bij mensen, raken planten soms ook wel eens ziek. Een belangrijke reden is vaak dat u dan te veel water geeft. Elke plant heeft andere waterbehoeften, geef planten daarom niet niet klakkeloos dezelfde hoeveelheid water. Als bonte of gekleurde bladeren er steeds groener uit gaan zien, is de standplaats toch te donker. Spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden. Vraag onze medewerkers om advies. Zij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van plantenziektes en vertellen u graag precies welke producten u nodig heeft. 

Koop groene kamerplanten bij Sels Evergreen

Wilt u thuis ook sprankelende groene kamerplanten? Kom dan langs bij Sels Evergreen in Turnhout en bekijk ons fantastische assortiment aan kamerplanten. Kies bijvoorbeeld uit de populaire Monstera, Bananenplant, Ficus of Dracaena. Ook hebben wij veel bonte soorten met gekleurde bladeren zoals de Flamingoplant, Calathea en Bromelia. Bekijk ons assortiment en fleur uw huis op en maak van uw woonkamer een Urban Jungle. U vindt onze openingstijden en adresgegevens op de contactpagina. Tot snel bij Sels Evergreen in Turnhout. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten